Theo Mattijssen

theomattijssenOuder wordende mens

Ik ben altijd benieuwd naar nieuwe situaties. Vooral de ouder wordende mens in al zijn facetten heeft mijn interesse. Ik heb ervaring opgedaan bij ouderen met ernstige psychiatrische problematiek, onbegrepen gedrag en bij ouderen met dementiële beelden.

Mijn analytisch en invoelend vermogen, mijn geduld en rust zijn daarbij sterke kwaliteiten. Nieuwsgierigheid, vertrouwen, uitdaging en passie zijn mijn persoonlijke drijfveren.

De invloed van de omgeving en de bejegening naar de hulpvrager zijn zaken die mij erg boeien.

Vanuit kennis, ervaring en een grote dosis creativiteit zoek ik naar mogelijkheden van veranderingen.

Mijn persoonlijke levenservaring, tijdens crisis en ontwikkeling, is een waardevolle energiebron. Het jaren lang begeleiden van mijn schoonmoeder en het optrekken met mijn demente schoonvader was een bijzondere warme ervaring van dichtbij.

Projectleiding en coaching

Naast de verschillende beroepsopleidingen in de gezondheidszorg heb ik de Master Strategic Management gevolgd aan de Universiteit van Utrecht en de opleiding NLP Master Practitioner aan het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen.

Sinds 2013 werk ik samen met collega’s van het eerdere BreinCollectief, nu Brein Dementie en Omgeving. In verschillende organisaties ben ik projectleider waar een omgevingsgerichte benadering ingevoerd wordt.

Hulpverleners worden meer bewust van wat ze doen en wat de reactie van de hulpvrager is. Coachen van deze hulpverleners is een essentieel onderdeel van dit proces.

Hulpverleners begrijpen beter wat zij kunnen doen zodat de hulpvrager zich prettiger voelt. Minder onrust of minder dutjes overdag en meer contact. Dat geeft hen en mij voldoening.