Film Nebraska

Heeft u ook wel eens een enveloppe gekregen met de schreeuwende tekst: U bent de gelukkige! U heeft een  prijs gewonnen. In de film Nebraska gebeurt dit een oude man en hij gelooft erin!  Hij denkt dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen en reist het hele land door om het geld op te halen. Zijn familie maakt zich zorgen om hem omdat hij begint te dementeren. Zijn zoon, die weet dat de loterij oplichterij is, gaat met hem mee op reis.

Een prachtige film in zwart-wit. Ontroerend en hilarisch. Een herkenbare familie met strevingen en dromen die niet zijn uitgekomen. Kinderen die te weinig weten van hun ouders zoals ze ooit waren. Iedereen die wel eens worstelt met de vraag of meegaan in de beleving van de persoon met dementie nu juist is of niet: bekijk de film en zie de trailer Nebraska